کتابخانه ملی قرقیزستان امروز ۲۷ بهمن ۹۹ (۱۵ فوریه) بمناسبت روز جهانی اهدای کتاب میزبان مراسم و پویشی بود با عنوان " اهدای کتاب به کودکان" . در مراسم خیلی ها حضور داشتند از همسر رئیس جمهور جدید قرقیزستان و وزیرجدید فرهنگ ؛ اطلاعات و گردشگری این کشور گرفته تا سفرا و نمایندگان مراکز دیپلماتیک و مراکز و موسسات فرهنگی خارجی و نیز برخی فعالان فرهنگی.

۱۴ فوریه در تقویم  فرهنگی ملل بعنوان روز جهانی اهدای کتاب نامگذاری شده است. این روز فرصت مغتنمی است برای پرداختن به کتاب؛ اهدای آن به دوستان ودیگران و بویژه برای کسانی که بنا به  هر دلیلی امکان دسترسی به کتاب را  ندارند. یاداوری و تاکید بر این نکته نیز هست که علیرغم دوره دیجیتالی کتاب همچون بعنوان یک مسئله آکتوال در جوامع زنده است و ارزش و جایگاه خود را همچنان حفظ نموده است. در قرقیزستان ؛ کشوری کوچک در آسیای مرکزی که در صنعت کتاب و چاپ و نشر  واقعا حال و روز خوبی دارد  این روز بهانه و فرصتی مغتنم است برای پرداختن به کتاب تا بلکه رخوت و بی رونقی حاکم شده بر جامعه قرقیز متاثر ازمشکلات گذار از دوره و سیستم شوروی به دوره کنونی با انواع مشکلات و چالش های جدیدش رخت بربندد  و آهسته آهسته  با تلاش مسئولان فرهنگی این کشور در کنار حمایت های مراکز و موسسات فرهنگی بین المللی؛ این یار مهربان  در دسترس و همنشین همه علاقمندان و بخصوص کودکان در نقاط مختلف کشور باشد.

کتابخانه ملی قرقیزستان امروز ۲۷ بهمن ۹۹ (۱۵ فوریه) بمناسبت روز جهانی اهدای کتاب میزبان مراسم و پویشی بود  با عنوان " اهدای کتاب به کودکان"  . در مراسم خیلی ها حضور داشتند از همسر رئیس جمهور جدید قرقیزستان و وزیرجدید فرهنگ ؛ اطلاعات و گردشگری این کشور گرفته تا  سفرا و نمایندگان مراکز دیپلماتیک و مراکز و موسسات فرهنگی خارجی  و نیز برخی فعالان فرهنگی.

  بنده نیز به اتفاق کاردار سفارت کشورمان دراین مراسم و پویش فرهنگی حضور داشتم. رئیس کتابخانه ملی قرقیزستان؛ همسر رئیس جمهور و نیز وزیر فرهنگ ؛ اطلاعات و گردشگری قرقیزستان سخنرانان اصلی و بخش رسمی و پیش بینی شده مراسم بودند . آنها و دیگران دراین مراسم از اهمیت کتاب و کتابخوانی و مطالعه سخن گفتند و رئیس کتابخانه ملی بطور ویژه از نمایندگان کشورهای حاضر در مراسم و مراکزی که در پویش اهدای کتاب شرکت نموده اندبه نام  تشکر نمود و ابراز امیدواری کرد  کتاب و کتابخوانی در جامعه قرقیزستان با توجهاتی که درسالهای اخیرصورت می گیرد رشد و شتاب بیشتری بگیرد. او از وضعیت کتاب درقرقیزستان بطور اعم و تعداد کتابهایی که درکتابخانه ملی قرقیزستان درموضوعات مختلف نگهداری می شوند نیز اطلاعاتی را ائه نمود. در ادامه مراسم برخی از سفیران  خارجی شرکت کننده و کمک کننده به پویش از جمله سقیران روسیه؛ فرانسه؛ انگلیس؛ محارستان؛ نماینده موسسه تیکا ترکیه؛ مسئول بخش فرهنگی سفارت قزاقستان و سفیر مغوستان  بطور کوتاه سخنرانی نمودند. اینجانب نیز یکی ازسخنرانان این مراسم بودم؛ سخنرانی که مثل بسیاری دیگر از سخنرانان خارجی به زبان روسی ارائه گردید و مورد استقبال قرار گرفت.  در پایان سخنرانی نیز کتابی ارزشمند از آثار مربوط به مینیاتور استادمحمودفرشچیان را به همسر رئیس جمهور قرقیزستان اهدا نمودم.

همچنین باتوجه به مکاتبه و درخواست رسمی رئیس کتابخانه ملی قرقیزستان؛رایزنی فرهنگی با تهیه ۵۶ جلد کتاب از آثار ادبیات ایرانی به زبان روسی از دفترالهدی بیشکک در مراسم روز جهانی اهدای کتاب  و پویش " اهدای کتاب  به کودکان" شرکت نموده بود.

گفتنی ست  نمایشگاه عکس؛ کتاب؛ پوستر و اینفوگراف انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن که بمناسبت ۴۲ مین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران از ۲۱ بهمن ماه در سالن طبقه همکف کتابخانه ملی قرقیزستان دایرشده ؛ مورد بازدید شرکت کندگان در مراسم قرار گرفت .  

کد خبر 4034

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 5 =